Toz Toplama

• Endüstriyel Havalandırma Çözümleri
• Temiz Hava-Filtrasyon-Toz Toplama
• Uzman Kadro ile Profesyonel Çözüm
• Ücretsiz Keşif

Jet-Pulse torbalı filtreler tozdan arındırma problemlerine getirdiği çözümlerle günümüzde en çok tercih edilen filtre türleri arasında ilk sırayı almaktadır.

Jet-pule Filtrelerde prensip, tozlu gazın keçe esaslı bir torbanın dış yüzeyinden geçirilmesi ve torbanın dış yüzeyinde  biriken tozların basınçlı hava ile silkelenerek gövde altındaki bunkerde toplamasıdır.

Bunkerde toplanan tozlar, çeşitli deşarj ve nakil elemanları vasıtasıyla sistem dışına alınarak tekrar üretime dahil edilirler.

Toz Toplama sistemi kurdurmayı mı düşünüyorsunuz? Kararsız mısınız? Öyleyse sizlerin sorularına yanıt verecek ve karar aşamasında yardımcı olabilecek nitelikteki 6 maddeyi hazırladık. 

 

1. TOZ TOPLAMA SISTEMINIZIN IHTIYACLARI NELERDIR?

Her toz toplama sistemi hangi amaçla kullanımınıza bağlı değişken ve eşsiz olabilir. Öte yandan, tozun nasıl ve ne sebeple meydana geldiğine de dikkat edilir. İşleminizde meydana gelen tozun yakalanması ve kontrol edilmesi için gerekli hava hacminin belirlenmesinin yanı sıra, işlem için gerekli olan ortam ve ihtiyaçların tanımlanması önem arz etmektedir. 

 

Örnek verecek olursak, üretimlerinizde, sisteminiz bozuk koşullar altında mı toz üretiyor; yoksa bir uygulama süreci esnasında mı meydana geliyor? İmalat süreciniz günde birkaç saatle mi sınırlı? Yoksa günde 8, 16 veya 24 saat boyunca mı devam ediyor? Eğer birden çok imalat sistemine sahipseniz, bütün sistemleriniz aynı anda mı çalışıyor? Yoksa ayrı zamanlarda mı faaliyet gösteriyor? Yukarıda bahsi geçen her bir olası durum sizin sisteminizin üretmiş olduğu tozun türünü ve sayısını etkiler niteliktedir. 

 

Tozun günde birkaç defa çekilebileceği kadar fazla oranda toz üretiyor musunuz? Yoksa toz toplama işlemini gündelik veya haftalık hatta aylık rutin olarak uygulamak da yeterli ölçekte olur mu? Bu aşamada vereceğiniz cevap, kuracağınız toz toplama ünitesinin yöntemlerini etkiler, öte yandan ihtiyacınıza yönelik daha az veya daha fazla hazne bulunan alternatif ünitelerin önerilmesine yardımcı olur. 

 

Isıtma ve soğutma işlemleri esnasında filtrelenmiş hava geri gönderilirken enerji tasarrufu sağlamak için uygulamanız gereken bir kalite kontrol standardınız var mı? Yoksa filtrelenmiş havayı direk atmosfere mi salıyorsunuz? Eğer böyleyse, gereken hava kalitesi için düzenleyici faktörler mevcut mu? Bu hususların hepsi, sizin çekim ünitesii ve filtre seçiminizde doğrudan etkileyici olmakla birlikte, ikincil filtre vb durumlarda bazı kararlar almanıza yardımcı olacaktır.  

 

Yukarıda bahsi geçen detaylar hakkında bilgi sahibi olmak, sizin toz toplama ünitenizi oluştururkenki süreçteki stratejinizi belirlemenizde önemli ölçekte faydası olacaktır.

 

2) TOZ TOPLAMA ÜNİTESİNİ KURDURACAĞINIZ FİRMA İSTEKLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA BİR SİSTEM HAZIRLAYABİLİR Mİ? 

 

Toz toplama üniteleri söz konusu olduğunda, her müşteri için aynı standard boyuttaki cihaz müşterinin spesifik ihtiyaçlarını nadirende olsa karşılayabiliyor. 

Uygulamacı firmanız konu ile ilgili ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir sistem önerisinde bulunarak proje bazlı destek oluşturabilir mi? Birçok yönden, yükseklik ve çalışma ortamının genişliğinden kaynaklanan alan kısıtlamaları sistemin özelleştirme gereksinimlerini arttırmaktadır. 

Toz toplama sistemi uygulayıcı firmanız yardımcı parçaları dahil etmek için gerekli donanıma, denetleyici ekipmana veya yangın ve patlama hafifletici ekipmana sahip mi? 

Gerekirse özel kaplamalar ile özel basınç derecelerini değiştirme imkanı sağlayabilir mi? 

 

3) NASIL BİR ÜNİTE UYGULAMALARINIZ İÇİN KESİN ÇÖZÜM OLUR? 

 

Piyasada bulunan kartuşu, torbayı ve oluklu ortamı seçmenin ötesinde, belirli aralıklarla veya sürekli olarak temizleme gibi yöntemlerde toz toplama ünitenizin verimliliği açısından önemli bir yöntem olabilir. 

İstediğiniz işlemler doğrultusunda ünitenin tasarımını optimize etmek, ekipman ve işletim maliyetlerini azaltmada etken olabilir. 

 

Aynı zamanda toz toplayıcıları tüm işleminiz için merkezileştirmek yerine, sürecin parçaları için özel ve daha verimli üniteler kullanarak, uygulama masraflarını ve genel giderleri azaltabilirsiniz.

 

Öte yandan toz toplama ünitesinin aktif olarak kullanımı gerçekleşmesi için yararlı gereksinimleri göz önünde bulundurmak önem arz etmektedir. Ünitenin kurulacağı bölüme çabucak basınçlı hava sağlayabilecek misiniz? Toz toplama üniteniz ne sıklıkla çalışacak? Bakımı ve kullanımından kim sorumlu olacak? Toz toplama işlemi gerçekleşirken kaç beygir gücünde bir toplama ünitesine ihtiyacınız olacak? Ünitenizi yalnızca tozlar oluştuğunda çalıştırarak maliyeti en aza indirgeyebilir misiniz?

Uygulayıcı firma tarafından sunulan toz toplama ünitesi çıkış emisyonları için herhangi bir hava kalite kontrolünü - standardını cevaplayabiliyor mu? Havanızın kalite değerlerini nasıl takip edeceksiniz?